Ján Kováčik hodnotil kvalifikáciu ME 2012 neúspechom

12.10.2011 Celý región

BRATISLAVA 12. októbra (WEBNOVINY) - Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik zhodnotil skončenú kvalifikáciu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska a na Ukrajinu zo slovenského pohľadu ako neúspešnú.

Zverenci Vladimíra Weissa st. obsadili v B-skupine štvrté miesto a nepostúpili na ME 2012.

Ich najväčším problémom bolo nepremieňanie gólových príležitostí, veď v desiatich stretnutiach skórovali len sedemkrát, pričom nikto nestrelil dva góly.

Ján kováčik hodnotil kvalifikačný cyklus neúspechom

\"Tento kvalifikačný cyklus musíme jednoznačne zhodnotiť ako neúspešný. Nesplnili sme cieľ, ktorý sme si stanovili, resp., ktorý si dalo predchádzajúce vedenie SFZ. Tým bol postup na majstrovstvá Európy. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Mám na to jedno jediné slovo: neúspech,\" povedal pre agentúru SITA Ján Kováčik, ktorý sa ujal funkcie koncom septembra minulého roka, keď vystriedal Františka Laurinca a pokračoval: \"Nerád by som sa však teraz vyjadroval k tomu, čo treba zlepšiť, čo bolo dobré, alebo zlé. Dostaneme hodnotiacu správu trénera. Máme odborníkov vo výkonnom výbore, máme trénersko-metodickú komisiu, ktorá sa k tomu vyjadrí. Na základe toho potom môžeme nájsť nejaké východiská a riešenia do budúcnosti. Predmetom hodnotenia budú prirodzene aj výkony reprezentantov.\"
Slovensko remizovalo vo svojom záverečnom vystúpení ostatného kvalifikačného cyklu v utorok v Skopje s domácim Macedónskom 1:1.

Tento duel videl na vlastné oči aj Ján Kováčik.

Meranie síl na Štadióne Filipa II. ho však svojou úrovňou nenadchlo a výsledok ho nepotešil.

\"Ja som si záver tohto kvalifikačného cyklu predstavoval inak výsledkovo a aj po hernej stránke,\" stručne zhodnotil výkon \"weissovcov\" prvý muž slovenského futbalu.


Tréner Weiss st. zhodnotí kvalifikáciu v polovici októbra

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. sa po utorkovom záverčnom zápase svojich zverencov v rámci kvalifikácie o postup na ME 2012 nenechal prehovoriť na ucelené zhodnotenie neúspešnej snahy jeho zverencov získať miestenku na budúcoročný turnaj do Poľska a na Ukrajinu.

Štyridsaťsedemročný Bratislavčan v Skopje po remíze s domácimi Macedóncami (1:1) prisľúbil, že komplexnú analýzu predstaví novinárom a verejnosti v horizonte troch až štyroch dní, keď \"čistá hlava bude prevládať nad emóciami\".


Weiss st. zhodnotí všetky faktory neskôr

Niečo však naznačil už v Skopje: \"Kvalifikáciu sme si prehrali v dvojzápase s Arménskom. Bol to súper, ktorý až do konca bojoval o baráž a ukázal veľmi kvalitný futbal. Poučenie je, že aj s tretím či štvrtým mužstvom v tabuľke musíte odohrať dobré zápasy. S favoritmi sme totiž uhrali prijateľné výsledky. Všetky faktory zhodnotím neskôr, no najväčším problémom našej reprezentácie je to, že jej členovia pravidelne nehrávajú. Rusi a Íri sú na tom lepšie a ich národné mužstvá sú niekde inde.\"


Weiss st. \"V Skopje sme chceli zvíťaziť\"

Slovenská futbalová reprezentácia sa nerozlúčila víťazstvom s kvalifikáciou o postup na ME 2012, zverenci trénera Vladimíra Weissa st. hrali v utorok večer v Skopje nerozhodne s domácim Macedónskom 1:1. Bohužiaľ, prišla chyba a bol z toho remízový zápas

\"Prišli sme do Macedónska s tým, že sme chceli vyhrať, aj keď sme boli v takej situácii, že nám doteraz nič nevychádzalo. Po zápase s Ruskom (0:1, pozn.) sme prišli o šancu postúpiť a mužstvo s tým išlo na ihrisko. Nabádal som hráčov, aby podali čo najlepší výkon, ale na tom hroznom teréne sa nedá hrať futbal, ale iba bojovať. Dostali sme sa do vedenia viac-menej náhodou, ale celkovo sme boli aktívnejší a mali sme premeniť aspoň jednu ďalšiu šancu a rozhodnúť zápas. Bohužiaľ, prišla pre mňa nepochopiteľná chyba a bol z toho remízový zápas. Tragédiu z toho však nerobíme, hoci sme chceli zvíťaziť,\" zhodnotil slovenský kouč stretnutie na tlačovej besede.

Skóre duelu síce otvoril v 54. min Juraj Piroska, ale desať minút pred záverečným hvizdom vyrovnal Noveski.

Tréner, ktorý dokázal so slovenským výberom premiérovo v ére samostatnosti postúpiť na záverečný turnaj majstrovstiev sveta, vyskúšal v utorok inovovanú taktickú formáciu.

Po uvoľnení tradičnej stopérskej dvojice Martin Škrtel - Ján Ďurica sa v srdci obrany predstavili Ľubomír Michalík a Kornel Saláta, trojicu útočníkov v zložení Juraj Piroska, Erik Jendrišek a Vladimír Weiss ml. podporovali dvaja ofenzívni záložníci Róbert Jež a Marek Hamšík, obrane vypomáhal Juraj Kucka.

\"Toto rozostavanie je lepšie na výborný terén, to však nemôže byť výhovorka. Boli tam dobré aj slabšie výkony, každý sa však usiloval. Snahu rozhodne nemôžem hráčom uprieť. Terén bol aký bol, po strelení gólu sme však minimálne mali udržať tesné víťazstvo. Duel som prežíval emotívne, ale celkovo som bol asi pokojnejší,\" uviedol Vladimír Weiss st.
 

Vyberte región